Over mij

Doordat ik zelf spierklachten kreeg bij een te traag werkende schildklier ben ik op zoek gegaan in de medische literatuur of er verklaringen gegeven werden voor deze spierklachten.

Vanuit mijn medische achtergrond heb ik over deze spierklachten in 2015 en 2016 blogs geschreven voor de schildklierstichting. Deze blogs hebben op de website van de stichting gestaan en hebben veel lezers getrokken. Het stuk trage schildklier verander spieren is 40.000 gelezen in dat jaar.

De blogs zijn ontstaan vanuit eigen ervaring van trainen met  de spierklachten, merken wat wel vooruitgang gaf en wat absoluut niet. Dat gecombineerd met wat er in de literatuur over geschreven is. Op mijn dieptepunt kon ik slechts een minuut lopen in de achtertuin. Nu wandel ik weer, zwem graag en maak fietstochten op mijn elektrische fiets. De spieren hebben nog wel restklachten maar ik merk dat in beweging blijven en altijd net iets meer willen dan ik kan, dat dat bijdraagt aan een gedoseerde opbouw.

Mijn hoop is op de toekomst gericht. Dat er hopelijk meer mensen komen die dit spierprobleem verder gaan onderzoeken. Onderzoekers, artsen en/of fysiotherapeuten.

In mei 2021 is er bij de schildklierstichting een webinar geweest over (over)gewicht en beweegklachten.

Ik wens u veel leesplezier!

Petra du Croix